Ja då börjas det, har inte fått material än till trappan men börjar nu räcket ovanför. Det blir lite test men har modellen klar. Det är alltid lite teori och praktik, här i denna vinkel tyckte jag att mellanrummet blev lite stort, det är inom säkerhetskrav men då vi ska ha glas sektioner så kan 90mm kännas långt så jag har kapat hörnen på stolpfästena, 3 skruv på varje räcker gott när det är hård betong under och handledaren kommer att knytas ihop så det är ingen risk att det delar på sig.

Ja det är lite olika sektioner och bilder på justerbara fästen vid väggen och min egen ide om en ganska snygg skarv, har även bultat en sektion i golvet för test hehe. Har nu satt ett platt järn längst ner, detta ska inte va nödvändigt men då det kan stå folk och hänga på räcket och titta ner vid trapphålet och kanske sparkar till på glas sektionerna så för att skydda dom lite har jag satt ett litet diskret plattjärn som även fyller flera funktioner. vid hantering, frakt och vid lackering och självklart gör det nytta på stabiliteten.

Detta ska bli viloplanet, kraftiga rör 100x40mm där ena kortsidan ska bultas i betongvägg. Ramen kommer att bli ett ramverk på 9 rutor med dom 40×40 rör med ett tjockare gods för max stabilitet. På steg och viloplan ska sedan läggas en 12mm tjock klinkerplatta.

Här får jag skarva den långa sektionen då den är längre 3000mm.Här kommer trappan monteras upp  både för tillverkning av trappan och räcket.Lite special måste ju till också, har här gjort ett specialfäste till en Elvinsch som ska läggas över trapphålet som ska förhoppningsvis ska vara till hjälp att lyfta upp trapporna, vinschen är svetsad på en löpvagn som ska rulla fritt på en kraftig I balk.

 

Ja sällan har det småstrulat så mycket men det är inte så mycket att be för, tur att byggarna, ja alla som va där o jobbade för Ksprojekt va otroligt  snälla, vänliga och hjälpsamma, så en erfarenhet har det varit.

En del ändringar har skett, en vägg va sned, så fäste va tvungen att göras, 3 stycken extra räckes sektionen tillkom.

Men slutet på detta projekt är nära, jag hoppas att Niclas på Ksprojekt och Tiger of Sweden chefen är nöjd, då är jag nöjd.