AVSLUTAD,,, lite lätt påbörjad.

Dom skruvade stavarna kör ja 1,1/4 varv vilket ser snyggt ut….. enligt mig iaf :).

Man får rita o testa lite när man börjar, 🙂 jag har en ful ovana o rita på golvet men man får en bra överblick och om mina mått inte stämmer när ja lägger upp det så märker jag det ganska snabbt då ja har redan en bild i huvudet med alla mått och vad det ska va,, ca iaf 🙂 och drar det iväg någonstans så är det fel mätt eller något mått på själva trappan och då mäter ja om direkt. HÄR stämde måtten på mm med mina beräkningar 🙂 o det är ju alltid skönt, då är jag hyfsat säker på att jag mätt rätt och att trappan är OK byggd.

Men ett handledsfäste från den rostfria världen ska vi använda för att få detta lite mer smides räcke att få en snygg o exklusivt utseende. Fästet kommer oxå lackeras svart som övriga räcket så det kommer se ut som ett smides fäste.

Med ett par skruvade stavar och sen någon stav med en spira kommer detta bli super. Det är ganska mycket pill med skruvade men ännu mer med spiror.Skruvningen sker manuellt o kan ändra längd på stav så man måste göra längre stav och sen kapa igen. Även stavarna med spira måste oxå dubbel kapas, man köper dom som längd 126mm vilket låter exakt haha men dom skiljer mellan 122mm och 128mm , alltså +- 3mm.

Nu ska ja testa på plats innan ja kör till ytbehandling och lackering, sen är det lite leverans tid på handledare så det tar ett tag till.

Då bär det iväg till ytbehandling.

Då va det guldkromaterat och fint, då är det bara lackering kvar :).

Ja då fick man hem ett nylackerat räcke :), håller nu på att passa in handledaren och sen är det bara montering.

Tyvärr blev handledaren lite smutsig när jag höll på,,, jag och fina nya trähandledare går inte ihop hehe, ja är alltid skitig och alla mina verktyg är ännu skitigare :(. Men ja ska tillbaka men fint sandpapper o slipa till lite och olja om dom så blir de nog fint igen :).