Staket, räcken, trappor, prisinfo!

Vanliga frågor och svar!

Kommer här att gå igenom lite om frågor dyker upp med jämna mellanrum och om hur priset kommer till.
Vi har investerat i ett nytt Trappritningsprogram så jag kan skapa en bild i 3d. Det innebär att du som kund nu har möjlighet att få bild på din önsketrapp. Du är inte tvingad att beställa trappan men jag kommer att ta ut en liten kostnad för nerlagd tid.

Exempelbild, trappritningsprogram.

Vi här på Legosvets försöker att tillverka det som kanske inte finns så mycket på marknaden.

Framför allt skräddarsy mått och design efter kundens önskemål.

Tillsammans med vår kunskap och din önskan kan vi skapa en produkt som du kanske har sett någonstans, men den hade fel mått, färg, storlek för att den skulle passa in just där du ville ha den.

Om jag ska åka ut till kund för att titta så tar jag ca 75:-/mil vilket är ett självkostnadspris för bilen, min tid brukar jag bjuda på. Om det sen blir någon form av affär så brukar jag justera det priset lite men jag måste ha några kronor för min tid eller för bränsle till bilen. Kör jag med släp också så tar jag 100:-/mil

Ibland får jag frågan, vad kostar ett staket?

Den frågan kan jag jämföra med om man går in till en bilförsäljare och frågar, vad koster en bil? förmodligen svarar han, beror på vilken bil du vill ha och med vilken utrustning. 

Det man vet är att oavsett om man använder det billigaste materialet, tunnaste och klenaste så är vårt arbete det samma, allt ska kapas, slipas, svetsas ihop och förmodligen lackeras, så vid beställing av få meter kan det till och med vara ganska liten skillnad på ett dyrare staket än ett billigare.

Det låter kanske konstigt men så är det, för att arbetstiden är den samma och oftast den stora summan i ett staket/räcke och framför allt vid trapptillverkning.

Sen kommer frågan hur man vill att ett staket ska se ut?

Raka pinnar, svängda pinnar eller dekorsmide i sektionerna, olika profiler, hårda material kanske, rostfritt tex eller med glas i mellan stolparna. Då börjar arbetstimmar dra iväg och priset följer med ganska snabbt.

Staket/Balkong

Det bör noteras att en genomsnittlig sektion av räcket, som är ungefär 2 meter lång, väger cirka 25 kg.

Kostnaden för elektroförzinkning och galvanisering ligger på runt 15 kronor exklusive moms per kg, beroende på beställd mängd. Detta innebär att om du önskar ett räcke som varar väldigt länge, bör du överväga en ytbehandling följt av pulverlackering.

För optimal hållbarhet rekommenderas att först galvanisera, till exempel, räcket.

Efter det kan en lätt sandblästring utföras för att skapa en bättre yta för vidhäftning, varefter pulverlackering appliceras.

Denna metod minimerar nästan helt risken för rost, men är något dyrare.

Det är viktigt att du som kund alltid begär en offert för att säkerställa att du får ett korrekt och anpassat pris baserat på dina specifika behov och önskemål.

Rostfritt räcke.

Pris beror på flera faktorer, inklusive material och design.

Stolparna, som är en viktig del av räckets struktur, finns i olika material och storlekar. En populär variant är stolpar i rostfritt stål, komplett med alla nödvändiga tillbehör som fot och glashållare. Dessa stolpar erbjuder både estetik och hållbarhet.

Handledare, som ofta matchar stolparnas material och design, är också en viktig komponent. De finns i olika utföranden och material, som till exempel borstat rostfritt stål, vilket ger en elegant och hållbar finish.

Det är viktigt att notera att priset på dessa komponenter kan variera beroende på specifikationer och kvalitet. Att välja rätt material och design är avgörande för både räckets utseende och funktion.

Trots att det kan vara en dyr investering, är det otroligt snyggt, trendigt och kräver minimalt med underhål. Att ligga i framkant inom design och kvalitet har sitt pris.

 

Rostfritt räcke

Trappor

Vi har kategoriserat våra trappor i tre olika modeller.

Standardtrappa

Även en enkel modell av trappa kan variera i pris beroende på val av material. En standardmodell består vanligtvis av 13-15 steg med en stam som sträcker sig från ett golv till nästa.

Dessa trappor har ofta en normalbredd på mellan 900mm och 1100mm. Utöver detta tillkommer även en start- och slutkostnad för fästen mot golv och bjälklag samt för arbetskostnader.

Jag hoppas att denna information ger er en bättre uppfattning om potentiella kostnader för trappor och räcken.

Personligen strävar jag alltid efter att maximera design och harmoni i varje projekt, oavsett om det rör sig om mer budgetvänliga eller kostsamma uppdrag, alltid med hänsyn till kundens prisramar.

Avancerad trappa

En avancerad trappa, som är omgiven av väggar och kräver noggrann millimeterpassning, eller en trappa som är designad med en vinkel, kan ha en varierande kostnad per steg.

Denna kostnad inkluderar även de nödvändiga fästena mot golv och bjälklag.

Avancerad trappa

Experttrappa

En experttrappa, som är utformad i två delar med en eller flera platåer och som kräver precision i svåra utrymmen med millimeterpassning, kan ha varierande kostnader.

Dessa kostnader inkluderar även nödvändiga fästen mot golv och bjälklag.

En typisk trappa består vanligtvis av ungefär 13 steg. Till detta kan det tillkomma kostnader för målning eller lackering, eventuellt räcke, samt frakt.

Denna information fungerar som en grov guide för att ge en uppfattning om prisnivån.

Det är viktigt att komma ihåg att allt påverkar det slutliga priset, så inga exakta priser kan ges i förväg.

Ofta händer det att vi kommer överens om en plan, men sedan görs ändringar i designen eller materialet, vilket kan påverka det ursprungliga priset.

Vi samarbetar idag med en leverantör som kan hantera pulverlackering av stora föremål, till exempel en trappa. Pulverlackering av en rak trappa med 13 steg har en viss kostnad, plus frakt.

Johan Svenonius