Flytande trappa inklusive räcke

jul 21, 2010 | Räcken & staket, Trappor

Jag fick i uppdrag att skapa en lösning för en kund som önskade en trappa upp för en slänt till altanen, som är belägen på baksidan av huset. Det fanns en befintlig cementmur som hade till uppgift att hålla jorden på plats. För att möta denna utmaning tillverkade jag en U-profil som jag kunde fästa direkt i muren.

På denna profil svetsade jag sedan fundament för trappstegen, där kunden hade för avsikt att lägga cementplattor. Detta skapade en illusion av att trappan nästan svävar i luften.

För den andra halvan av slänten var situationen något enklare att hantera. Där ligger trappställningen nästan direkt på marken och är fastsatt i cementmuren. Här monterades även räcket, vilket bidrar till trappans säkerhet och estetik. Genom denna lösning kunde vi inte bara uppfylla kundens önskemål utan även integrera trappan smidigt med den omgivande miljön och terrängen.

Arkiv

0 kommentarer

du kanske också gillar…