2 stycken dubbel smidesgrindar till Gästgivargården i Vmo

maj 10, 2011 | Smidesgrindar

Detta ska bli en intressant och rolig utmaning, 2 stycken dubbel grindar i ren smide,  Den stora entregrinden vid uteserveringen kommer bli lite större, ca 1800 mm hög och 2200 mm bred eller 2 halvor på ca 1050 mm breda och ska ge uteserveringen den sista pricken över i.

Grinden kommer att följa ett snyggt koncept från räcket vid huvudentren på restaurangen. Den lilla dubbelgrinden kommer att placeras i andra ändan av uteserveringen och kommer nog inte öppnas så ofta.

Storleken på den denna kommer bli 2 st halvor på 560 mm breda och även här ca 1800 mm höga.

Materialet ska vara i präglat 12 mm x 12 mm massivt fyrkant och präglat plattjärn. Kraftiga och snygga stolpar i 80 mm x 80 mm fyrkantsrör. Hoppas verkligen att detta blir som jag ser det framför mig. Ja inget ska gå helt smärtfritt då jag har redan haft två mindre missar men problem är ju till för att lösas så det ska nog detta också göra men det har sakat mig en del mer arbete men så är det i denna bransch kanske.

Jag har nyligen påbörjat arbetet med den andra dubbelgrinden, och det ska bli spännande att se hur den kommer att passa in. På grund av grindarnas smala konstruktion valde vi att dela upp en dekoration och svetsa fast en halva på varje grind, i förhoppning om att slutresultatet blir tilltalande.

Ett litet missöde inträffade dock under processen. När jag försökte resa grindarna, som är ganska tunga, använde jag all min styrka. Men när jag hade lyft halvvägs, brast en skruvtving helt plötsligt, och jag fann mig själv under de fallande grindarna, skrattandes.

Jag kände hur en av spetsarna på en av grindhalvorna pressades upp under hakan när de landade på mig. Lyckligtvis skadades jag inte, men situationen var så absurd att jag inte kunde hjälpa att börja skratta medan jag låg där under och funderade över om det verkligen var en bra idé att försöka resa dem på det sättet.

Grindarnas uppskattade vikt låg på mellan 85-100 kg, så det var definitivt en kännbar tyngd.

Lilla grinden är precis klar så det är inspektion på gång.

Arkiv

0 kommentarer

du kanske också gillar…