Staket för att gömma soptunna

Stiligt och trendigt räcke för att gömma soptunnan

jun 7, 2011 | Räcken & staket

Ett elegant och modernt räcke som döljer soptunnan är under produktion. Det högre räcket, med en höjd på cirka 1500 mm, kommer att utgöras av 45 mm x 45 mm fyrkantsrör som stolpar, vilka kommer att förankras genom att gjutas ner i marken.

För själva räcket kommer vi att använda plattjärn på 30 mm, vilka kommer att placeras horisontellt med en avstånd på 30 mm mellan varje panel, vilket vanligtvis resulterar i en harmonisk visuell estetik.

Vi planerar att ge räcket en rostig finish för att smälta in naturligt med omgivningen och planerar även att plantera några vackra klätterväxter för att ytterligare försköna utseendet. Vi hoppas att vår vision kommer att förverkligas på ett lika vackert sätt i verkligheten.

Den totala längden på detta räcke beräknas bli cirka 4200 mm, med en sektion på 3200 mm och en annan på 1000 mm. Det har varit en liten fördröjning i monteringen då kunden behöver göra vissa förberedelser innan vi kan påbörja installationen, så monteringen förväntas ske om 1-2 veckor.

Vi har redan börjat rostbehandla sektionerna, och eftersom stolparna är tillverkade av kallvalsat rör medan plattjärnen är av varmvalsad typ, kan det hända att det kallvalsade materialet rostar snabbare. Därför måste vi vara uppmärksamma och säkerställa att endast ytrost bildas. Efter rostningen planerar vi att applicera linolja och eventuellt värma in oljan med en gaslåga för att säkerställa att porerna stängs på bästa sätt.

räcke för soptunna
Man kan se hur mycket snabbare det kalldragna röret rostar jämförbart med dom varmdragna plattjärnen

Arkiv

0 kommentarer

du kanske också gillar…