Lofträcke med gammaldags handledare i plast

Lofträcke med gammaldags handledare i plast. Lev Halmstad

mar 24, 2016 | Räcken & staket

Jag har ett intressant projekt på gång – ett lofträcke med en gammaldags plasthandledare, som ska levereras till Halmstad. Räcket har spetsiga stavar och den klassiska handledaren i plast som börjar bli alltmer populär igen.

Räcket kommer att pulverlackeras i en elegant vit färg för att passa in perfekt med sin omgivning. Det är alltid roligt med lite specialdesign, och här får vi arbeta med två olika vinklar – 137 och 135 grader.

Det kan bli lite knepigt med bjälklagsfästet, men jag har en speciallösning för det. Jag har skapat en mall för båda vinklarna och svetsat på en delad fot på båda rörstolparna, vilket underlättar monteringen avsevärt.

från utsidan tycker ja det ser riktigt bra ut.
från utsidan tycker ja det ser riktigt bra ut.
Det sitter en golvlist på 6mm så ja tog en 8 mm fäst pltå o får på så sett 2mm justermån och samtidigt täcker listernfotens insida, hoppas detta ska funka.
Det sitter en golvlist på 6mm så ja tog en 8 mm fäst plåt o får på så sett 2mm justermån och samtidigt täcker listen fotens insida, hoppas detta ska funka.
Ja detta tog mycket längre tid än jag trodde, de va inte bra..
Ja detta tog mycket längre tid än jag trodde, de va inte bra..
Ja men det ser ju inte så illa ut :). 2 sektioner är punktade, har inte bränt ihop säkert än, vill göra den sista sektionen, långsidan, ja vill se att måtten stämmer, då vi har en invändig vinkel så blir det ganska viktigt att det stämmer fint. Men just nu hmm kanske +- 1 mm så det borde räcka.
Ja men det ser ju inte så illa ut :). 2 sektioner är punktade, har inte bränt ihop säkert än, vill göra den sista sektionen innan, långsidan, ja vill se att måtten stämmer, då vi har en invändig vinkel så blir det ganska viktigt att det stämmer fint. Men just nu hmm kanske +- 1 mm så det borde räcka.
2016-03-30 22.55.09
2016-03-30 22.55.33
Ja då har man fått plasthandledaren, ville testa hur den va innan lack så jag jorde i ordning lite men ja kan ju säga att det va inte alls så skoj o kränga på den som ja hade hoppats haha.
Ja då har man fått plasthandledaren, ville testa hur den va innan lack så jag jorde i ordning lite men ja kan ju säga att det va inte alls så skoj o kränga på den som ja hade hoppats haha.
2016-03-31 17.20.11
2016-04-08 12.25.27
2016-04-08 12.26.02
2016-04-08 12.26.10

Arkiv

0 kommentarer

du kanske också gillar…