Rostfritt räcke påbyggnad

Påbyggnadsräcke i rostfritt

nov 28, 2017 | Räcken & staket

Vi har redan en mur, men tydligen har hunden lärt sig att hoppa högre än väntat. Därför har jag planer på att installera ett extra räcke ovanpå muren, tillverkat i rostfritt stål.

Min idé är att använda korta stolpar monterade på befintliga murstolpar.

Men, med tanke på det stora avståndet mellan stolparna, kommer jag även att behöva placera en rostfri stolpe mitt emellan för att stötta upp det 16 mm tjocka röret som ska sträcka sig vågrätt mellan stolparna.

Utan detta stöd skulle röret bukta något, men med stödet på plats kommer det inte bara att förbättra räckets stabilitet utan också addera till dess estetiska appeal.

Inte problem fritt så klart hehe, detta hörn är inte i 90 graders vinkel så ja får väl tillverka någon form av adapter så vi får rätt vinkel,, då ca 77 grader :).
SÅ detta ska bli mittstolpen är det tänkt.
På andra sidan har vi en räckes bit i trä som ja måste få ihop på nåt sett, har ej löst denna bit ännu,,, men hur svårt kan det va :).
Ja då är det inte så många kvar. 🙂
Ja en början. Hörnet är ca 77 graders vinkel så ja fick tillverka den hörnvinkeln själv för dom vinklar o adaptrar som finns färdiga går till 90grader. Men tycker det blev ganska bra ändå.
I och med att träräcket går ända upp till stolpen så har ja valt att skippa 16mm röret för det hade legat jäms med träräcket. Men får se om kunden har annan önskan.

Arkiv

0 kommentarer

du kanske också gillar…