Balkongräcke i smide

maj 15, 2020 | Räcken & staket

Jag jobbar just nu med ett balkongräcke i smide som har en ganska klassisk design men med en modern twist genom att använda lite grövre stolpar än vad som är vanligt för det traditionella smidesräcket. Vanligtvis kanske man ser stolpar i dimensionerna 25x25mm till 30x30mm, men för detta projekt väljer vi att använda 40x40mm rör, vilket ger en robustare och mer framträdande look.

Med tanke på att balkongen har ett lutande tak, kommer vi att installera justerbara fossingar för att säkerställa att räcket blir rakt och stabilt, oavsett takets vinkel.

För handledaren använder vi 40x8mm material, vilket skapar en solid och greppvänlig övre del av räcket. Mellanliggaren kommer att vara i 25x8mm och underliggaren i 30x8mm, vilket ger en bra balans och proportion till räckets design.

Stavarna blir av 12x12mm massivt material, vilket bidrar till räckets klassiska utseende samtidigt som det ger en känsla av hållbarhet och kvalitet.

Detta projekt är en intressant blandning av traditionell estetik och moderna materialval, vilket jag tror kommer att passa utmärkt för en balkong med ett unikt och utmanande tak.

Jag ser fram emot att se det färdiga resultatet och hur det kommer att förhöja balkongens övergripande utseende och funktionalitet.

Gömma den justerbara foten men när det ska galvas så är allt så mycket bökigare så ja vet inte om det går.
Med originalfoten skulle de se ut så här, ser inte snyggt ut, även om detta är en pyttedetalj 🙂
Gjorde en ny fot som är längre på ena sidan, men de innebär att man måste vrida foten ett halv varv istället för ett kvarts varv . Men detta gäller bara för skarv stolpen

Arkiv

0 kommentarer

du kanske också gillar…