AVSLUTAD, Rostfritt trappräcke med mera, trappa med 2 sektioners singel balk och EK steg, Leverans Värnamo

nov 14, 2012 | Okategoriserade

Trevligt projekt i tufft utrymme,, ganska litet utrymme men 2 stycken trapp sektioner  med singel balk. Till detta  ska vi ha. EK steg :).

Tanken är att trappan ska klar lackeras och plocka fram metall färgen som brukar passa grymt till EK steg, sen kontra med Royce Royce räcket :), Rostfritt räcke med 4-5 vågräta stavar. Då vi har litet utrymme så blir det inte så högt räcke, vare sig i trappen eller ovanför. Även i lägenheten ska vi sätta lite snygg design på tillvaron. En rostfri 48mm stolpe som ska gå igenom bar bordet från golv till tak . Även  ett rostfritt fäste under en bords skiva som kommer att synas. Inga av dessa fyller en viktig funktion mer än att lyfta status på lägenheten. Hoppas detta blir fint!

Ja här gör vi det som krävs och tyvärr blir det att välja mellan pest och kolera :). Har iaf  lyckats att skära balken exakt i vinkel mot både golvet och den vinklade kakelväggen, ska nu göra ett test och 1a steget kommer nu ha ett djup på ca 180mm och dom andra 4 stegen kommer ligga runt 220mm, steg nr 5 är det tänkt att det ska ligga i höjd med viloplanet. Ja vi får se vad Teori och praktik har att säga till varandra hehe, det SKA också se snyggt ut är det tänkt!

Då trapp utrymmet är så pass litet har vi en smart tanke bakom det hela. Räcket ska gå att lossa med en insexnyckel nere vid golvplattorna och sen mer eller mindre bara lyft upp räcket och ställa det åt sidan när man ska bära in möbler som är lite större. Inget är svetsat eller limmat i detta läge utan ja försöker knyta ihop räcket i hörnen så det blir stabilt utan att limma.

Här kommer ett försmak på hur det rostfria räcket kommer att se ut. Med 5 stycken 9mm stavar och EK handledare.

Ja nu är båda trappsektionerna på plats och EK stegen står på tur och sen är det det rostfria räcket, Det är ganska små ytor och en del pill men än så länge har det passat perfekt.

Så då va EKstegen på plats och nu ska trappräcket på plats och knytas ihop med med räcket ovanför trappan

Arkiv

0 kommentarer

du kanske också gillar…