Singelbalkstrappa i galvat utförande och rostfritt räcke på båda sidor

sep 11, 2022 | Trappor

Det här projektet innebär skapandet av en ytterligare imponerande trappa för utomhusbruk, designad för att förena estetik med funktion. Trappan kommer att konstrueras med en singelbalk av dimensionerna 120x120x4 mm, och för att säkerställa dess hållbarhet kommer den att galvaniseras.

Dessutom kommer trappan att kompletteras med ett högkvalitativt, rostfritt och syrafast räcke på både höger och vänster sida.

Ett distinkt drag för denna trappa är inrättandet av ett viloplan på toppen, som är tänkt att integreras sömlöst med en takterrass. Viloplanet, inklusive det översta trappsteget som når upp till marknivå, kommer att sträcka sig ungefär 1700 mm. Från väggen till det första steget mäter trappan cirka 5950 mm i längd och har en höjd på 2590 mm utan trappstegen.

Med tillägget av cirka 40 mm höga trappsteg och viloplanet, uppnår trappan en totalhöjd på omkring 2630 mm. Denna trappa är designad för att innehålla 50 mm tjocka trappsteg, vilket skulle resultera i en slutgiltig höjd på 2640 mm.

Räcket, som är avsett att vara av högsta kvalitet för att kunna stå emot förhållandena vid kusten, kommer att ha en standardhöjd på lite mer än 900 mm. Detta kommer att innehålla fyra vågräta rör med en tjocklek på 16 mm som fungerar som fyllnad mellan stolparna.

Trappstegen kommer att tillverkas från robusta 6 mm tjocka stålplåtar, och de kommer att toppas med vackra, 50 mm tjocka askträsteg.

Dessa trästeg kommer att fastsättas med en 6 mm tjock rostfri platta på undersidan, vilket säkerställer att de två askbrädorna som bildar varje steg hålls ihop stadigt.

De kommer bli 14 steg i trappan o viloplanet kommer o få ca 4,5 steg, sista steget närmast väggen kommer o bli ca 60mm brett,, hehe ja de är ju teori o praktik, så vi får väl se i slutändan
Väggplåten har ja valt att ta något extra hål om de är lite o skruva i,, ja tror de är reveterade väggar,,
Ja här håller ja på o ta fram vinkel på steg röret, hehe så de som är på bilden är inte de rätta. detta rör kommer ha 2 vinklar för att ge ett mer designad utstrålning.
En mycket liten lutning så regnvatten rinner av stegen utåt.
En del pyssel blir det när trappan ska VarmGalvas,, man måste ha avrinningshål överallt, så galv kan rinna in och ut,, så de inte finns någon risk för rör sprängning.
Ja snart är de dax o börja med räcket.
Ja vill inte svetsa längs med balken även om de vore snyggare men så fort man lägger en svets på kant radien så kan balken böja sig o bli banan formad o de kan då bli bekymmer när räckena ska dit så jag väljer de minst onda ting. Balken kan böja sig även så som ja gör nu men kanske max en tiondel av de skulle kunna göra om man helsvetsar stegröret,,
En Elvisch ställning som kan lyfta upp trappan på ett ganska smidigt sett,, lite bökigt o få den på plats kanske men kan va värt de att lyfta trappan för hand eller med lyftstroppar.
Även gjort 2 styck hjul anordningar så man kan knuffa trappan istället för o lyfta den, bara underlaget är OK så är nog detta en stor förbättring.
Hemma från Varmgalv o de blev riktigt bra , mycke bättre till o med än ja hade hoppats på.

Arkiv

0 kommentarer

du kanske också gillar…

Singelbalkstrappa

Singelbalkstrappa

Det är dags att ta sig an ännu en enbalkstrappa, och den här gången arbetar vi med en balk på...