Terazzo-Bord åt designföretaget Fish & Pink

Benställning för bord till Fish and Pink

feb 9, 2017 | Bordsben

Jag har fått det spännande uppdraget att skapa en bordsbenställning för det svenska designparet Fish & Pink, kända för sin färgglada och eklektiska möbeldesign som håller längre än de vanliga prototyperna.

I en intervju förklarar Martin Eckerberg, tillsammans med sin partner och medägare Fanny Ollas, deras designprocess. De lägger stor vikt vid att göra saker rätt – från att dela uppgifter till att gemensamt komma överens om viktiga aspekter i sina design såsom materialval, individualitet och hållbarhet.

I deras första kollektion upptäckte de terrazzo som material, inspirerade av golvet på en tågstation i Stockholm. Detta ledde till en period av experiment och forskning för att lära sig mer om terrazzotekniken. Deras ambition är att skapa perfekta produkter i sin ”Freckles and Shine”-kollektion, snarare än att snabbt gå vidare efter några få prototyper.

Hållbarhet är en central del av deras design, där de strävar efter att använda hållbara material som tål tidens tand. De använder sig av raffinerade material som terrazzo från Italien och Valchromat, ett hållbart komprimerat fiber material, där råvarorna kommer från naturen och är FSC-certifierade.

Skapandet av en unik bordsbenställning: en resa mot kvalitet och hållbarhet med Fish & Pink

Mitt arbete med att skapa en bordsbenställning för Fish & Pink är en del av denna spännande resa, där målet är att matcha deras strävan efter kvalitet, hållbarhet och unik design.

Jag ser fram emot att se hur min skapelse kommer att komplettera och förhöja deras redan imponerande sortiment.

Arkiv

0 kommentarer

du kanske också gillar…