Bordsbenställning till Epoxy bordsskiva TILL SALU

maj 31, 2023 | Bordsben

Ibland är det nödvändigt att experimentera, och jag måste säga att resultatet överträffade mina förväntningar. Det återstår fortfarande att lackera och fixera skivan ordentligt, så det är inte riktigt färdigt ännu.

Jag leker med tanken på att måla ramen i svart och applicera ett lager klarlack över trådarna för att ge det en extra touch. Det krävs lite finlir, men jag är övertygad om att det kan bli riktigt elegant. Ett annat alternativ är att göra allt i svart, eller kanske slipa ner det för att sedan klarlackera hela konstruktionen, skivan undantagen, såklart.

För en extra detalj har jag monterat justerbara fötter i rostfritt stål som inte bara är praktiska utan även tillför en estetisk dimension.

Det här bordet är tillgängligt för försäljning eftersom det har skapats på eget initiativ och kommer att erbjudas till ett pris som är väsentligt lägre än den tid och det arbete som lagts ned på det.

Jag har inte för avsikt att kalkylera den exakta kostnaden för detta bord; det skulle bara göra mig nedstämd. Men om någon finner det tilltalande, tänker jag mig att ett par tusen kronor skulle vara ett rimligt pris. Jag vet att om det lämnas kvar i verkstaden riskerar det att bli förstört, så hoppas det hittar ett nytt hem.

Tillverkningskostnad Epoxy skiva :     

  • Trä ca 1000:-
  • Epoxy 2500:-
  • Dekoration i skivan 1000:-,   
  • Arbete för skivan bara, slipning, sågning o polering ligger de ca 20 timmars arbete a 650:-/tim plus moms = ca 800:-/tim
  • Bordsram/benställning:   25×25  5m ca 450:-, 
  • 4 rostfria fötter  ca 200:-
  • Stånger 6mm diameter ca 12m  ca 700:-
  • Lackering Grafitgrå  400:-
  • Klarlack 250:-
Grafitgrå ram och klarlack på stängerna,, de va pilligt då stängerna sitter fast i ramen. Tyvärr ger ljuset i verkstan en ganska dålig bild på resultatet men de ser ganska OK ut

Arkiv

0 kommentarer

du kanske också gillar…