Entréräcke i smide, maffig design

apr 12, 2018 | Räcken & staket

Det här projektet involverade skapandet av ett entréräcke i smide med en riktigt exklusiv och maffig design. Vi använde kraftiga handledare och stolpar, samt under- och mellanliggare i 30x30mm fyrkantsrör. En unik detalj är att stängerna är bockade som ett U och har skruvade ändsidor, vilket bidrar till räckets unika karaktär.

Att jobba med detta räcke visade sig vara lite mer utmanande än jag först trott. Utan möjligheten att testa räcket ordentligt innan det är helt klart, finns alltid risken att det inte passar som det ska när allt kommer på plats. Det skulle definitivt inte vara roligt om så vore fallet.

En intressant lösning vi kom fram till rörde installationen vid trappans nedersta steg, som var i det närmaste på marknivå. Istället för att placera den första stolpen direkt vid marknivån, valde vi att fästa den vid det andra stegets yttersida men ändå bygga ut räcket till det första steget.

Detta gör att det inte är något man direkt lägger märke till, förutom de som är extra observanta. Alternativet hade varit att fästa den första stolpen under marknivå, vilket hade ökat risken för rost – något vi definitivt ville undvika.

Jag ser fram emot att se det färdiga resultatet och hoppas verkligen att allt passar perfekt och ser så snyggt ut som vi har tänkt oss.

Arkiv

0 kommentarer

du kanske också gillar…