Delux staket

Elegant smidesräcke i deluxe modell, leverans till Gbg

nov 11, 2020 | Räcken & staket

Det här projektet får nog äran att kallas Deluxe modellen 🙂 Vi snackar om ett balkong-/terrassräcke som kommer att stoltsera med 30x30mm massiva stolpar och några fina, diskreta ornament. Planen är att först varmgalvanisera räcket för ett extra skyddslager och sedan ge det en lätt blästring för att skapa en perfekt yta för färgen att fästa på.

Slutligen ska det bli en snygg finish med svart polyesterlack.

Det blir en hel del meck med detta räcke, särskilt med de massiva stolparna och alla steg det ska igenom – från galvning till blästring och till sist lackering.

Efter galvningen måste jag ta hem räcket för att borra fästhål, gänga och slipa lite innan det är dags för blästring, vilket innebär en del resande fram och tillbaka mellan olika platser.

Galvningen sker i Halmstad, blästringen i Anderstorp och till sist lackeringen i Hillerstorp. Lite av en logistisk utmaning, men jag är övertygad om att slutresultatet kommer att bli helt top notch 🙂

En lätt profilerad handledare som giras ihop i hörnen
Det går sakta framåt, en sektion till så är en kortsida klar men stolpar o allt är bara upplagt här så de är en hel del kvar innan en sida är klar.
Detta är ett hörn som ja satte ihop på test bara för att se hur de ska se ut.
Det blir ett ganska tungt räcke med massiva stolpar.
Här har ja Tigsvetsat denna övergång för att inte tillsätta mer material än nödvändigt, kör ganska varmt så det mer eller mindre gröper ur lite istället. det kommer tyvärr bygga på med galv här är ja rädd för. mycket beroende på hur noga dom är på varmgalv och hur dom hänger sektionerna.
Sista kortsidan på mm lång, alltid skönt. De man inte vet nu är hur mycket galv och lack kan bygga på länden men ja utgår ifrån att det är under mm iaf.
Så då ska vi äntligen till Varmgalv, en bit på väg 🙂
Ja knappt hälften är gjort , så det är en bit kvar :), tunga sektioner
Tillbaka från lackering, Då är de ställa upp det o torka av det lite efter färden på släpkärra i de fina vädret.. kolla igenom o tänker oxå märka upp sektionerna så de blir lättare för kunden att montera det.
Ja det va ena långsidan som närmar sig slutskedet, bara resten kvar 🙂
De pilliga här är att ja kan bara borra 5mm hål, för att sen efter varmgalv ta hem räcket igen innan nästa instans Blästering och kolla över slipning och borra upp hål o gänga där det ska va gängor. Det blir mycket extra pill o flera frakter.
Tbx från Galv,, o nu börjar pillejox..
Inte så smidigt alla ggr, Galv i all ära men de lägger sig överallt o även där man inte vill att de ska ligga,, försöker slipa ner lite men ja vill inte heller slipa för mycket.. 🙁
Ja tiden räckte inte till för att få leverans innan JUL på grund av ett misslyckande av blästringen som man gör innan lackering så ja fick göra om allt tyvärr, men nu är ja tillbaka på ruta 1 igen o räcket är snart redo för blästring o lack så fort dom öppnar igen.

Arkiv

0 kommentarer

du kanske också gillar…