Singelbalktrappa

Singelbalk trappa

jan 11, 2021 | Trappor, Räcken & staket

Vi jobbar på en singelbalks trappa där balken är imponerande 120x120mm – ett riktigt statement! Planen är att återanvända befintliga trappsteg i furu men ge dem en twist genom att mörka ner finishen för en mer sofistikerad look.

Till detta kommer vi att lägga till en elegant räckessektion på en av kortsidorna samt längs ena långsidan. Räcket kommer att bestå av rostfria stolpar och vågräta rör, vilket ger en modern och stilren känsla.

Handledaren, som också är i furu, kommer vi att lämna obehandlad för att sedan behandla med samma färg som stegen för en enhetlig och snygg finish. Vi är verkligen förväntansfulla och hoppas att slutresultatet blir super fint 🙂

Ja här har ja ritat upp trappan så nåt åt det hållet är de tänkt att de ska se ut när den är klar.
Ja en bild färdig på plats o de blev ju riktigt jäkla snyggt :),, så får man väl inte säga men ja gör de ändå.
Hmm nåt ser inte ut som de ska hehe
Ja med ett gäng mallar har ja gjort alla steg för att kolla vinklar o passform, det är inte alltid teori enligt programmet stämmer när man har befintliga steg som ska passa i svängen, så de är lika bra o dubbel kolla, lite justeringar blev det men nu känns de riktigt bra.
Har här slipat 1a steget för att se hur de ser ut. Går ganska bra men iom att de är klister på stegen så får ja byta papper ofta tyvärr.
Här kan man se skillnaden på 2 slipade steg o 2 oslipade.
Ja en snygg lasyr färg som ja gnider ut med svamp o sen torkar med trasa, Sen ska detta målas med en matt klarlack .
Tillverkat en liten specialare som förhoppningsvis ska underlätta vid montering,,
Nu börjar ju trappan ta form,, idag ska handledarna komma , ska bli spännande o se.

Arkiv

0 kommentarer

du kanske också gillar…