Vin och spritställ i smide

Vin/spritställ

mar 23, 2010 | Vinställ

Det här projektet bjuder på en nyskapande twist som jag finner särskilt spännande. Traditionellt sett designas vinställ för att hålla flaskor i liggande position, men här bryter vi ny mark genom att skapa ett spritställ för stående flaskor.

Jag ser fram emot att utveckla en unik design som blandar smideselement i luckan/dörren med en stilren ram runtom.

En intressant detalj är att luckan kommer att vara utrustad med en broms – den öppnas smidigt utan att tyngden blir ett problem och i uppfällt läge stannar den säkert, så det finns ingen risk för olyckor om man skulle släppa den medan man tar ut flaskor.

Processen är i full gång, men det krävs noggrann planering för att säkerställa att allt faller på plats korrekt, eftersom jag arbetar helt på fri hand. Jag har färdigställt mönstret men det återstår att sammanfoga det med gångjärn, dämpare och hyllplan innan svetsningen kan börja. De slutliga måtten blir 1810 mm i bredd och 490 mm i höjd.

Att till sist se det färdiga spritstället upphängt var en fantastisk upplevelse – verkligen en belöning för allt hårt arbete!

Vin och spritställ i smide

Arkiv

0 kommentarer

du kanske också gillar…