Balkongräcke

1 Fransk balkong och 2 balkongräcken i smide, Leverans Bromma

jul 20, 2012 | Balkongräcken, Räcken & staket

Om allt löper som det ska, kommer jag att färdigställa ett vackert smidesräcke konstruerat av 12 x 12 mm stavar. Överliggaren, eller handledaren, kommer att vara i plattjärn på 50 x 8 mm, med mellan- och underliggare i 25 x 25 mm rör och stolparna i 35 x 35 mm, vilket resulterar i ett både smäckt och stilrent räcke.

En myras flit i verkstaden

Med verkstaden i full aktivitet och dubbla skift på agendan, kom en förfrågan från en kund som redan har en ställning uppsatt vid sin vägg. Han undrade om jag kunde tillverka hans franska balkong i god tid, så att den kan installeras innan ställningen tas ned.

Jag har ställt upp för att hjälpa till och har nu omkring fyra arbetsdagar på mig att slutföra tillverkningen, ytbehandlingen och lackeringen. Med lite tur från mina leverantörer siktar vi på leverans i slutet av nästa vecka. Nu håller vi tummarna.

När ”hålla tummarna” inte räcker

Ibland räcker det inte att hålla tummarna. Jag har stött på problem med både galvanisering och ytbehandling på senare tid, främst på grund av långa leveranstider.

Det är frustrerande när man strävar efter att leverera i tid till kunden, men vad kan man göra?

Ett sällsynt misstag uppstår

Efter nästan fyra år utan incidenter hände det till slut; den ena långsidan på den lilla balkongen, som borde ha varit en enkel del, blev av någon anledning 8-10 cm för lång. Felet var för stort för att åtgärda på plats.

Det var första gången jag var tvungen att ta hem en sektion, och naturligtvis från kunden som bor längst bort. Att erkänna misstag är en del av hantverket. Nu återstår att kapa räcket, pulverlackera om det och skicka tillbaka det för kundens egen montering av den omgjorda sektionen.

Arkiv

0 kommentarer

du kanske också gillar…