staket till fransk balkong

En liten fransk balkong i hyfsad klassisk variant

aug 4, 2023 | Balkongräcken

En fransk balkong är en charmig detalj som verkligen kan förhöja utseendet på ett fint litet torp. För detta projekt har vi valt att gå med en klassisk design, men med en modern twist för att ge det hela en extra designhöjande effekt.

Istället för att använda den traditionella stilen med plattjärn för underdelen, mellandelen och handledaren, har vi beslutat att använda rör.

Detta ger en mer strömlinjeformad och samtida känsla, samtidigt som det behåller den eleganta och tidlösa karaktären som är så typisk för Franska Balkonger.

För att säkerställa en smidig installation och ett rent utseende, använder jag mig av 4 väggfästen som är strategiskt placerade på insidan av stolparna. Denna placering gör att fästena blir mindre synliga, vilket bidrar till en mer estetiskt tilltalande finish. Dessutom underlättar denna monteringsmetod installationen av räcket, särskilt i situationer där man inte har tillgång till ställning och måste arbeta från dörröppningen.

Detta gör inte bara installationen säkrare, utan också mer praktisk och effektiv.

Detta projekt är en perfekt kombination av klassisk elegans och modern design, och resultatet blir en Fransk Balkong som inte bara är vacker att se på, men också funktionell och praktisk. Den är designad för att komplettera torpets charm och karaktär, samtidigt som den erbjuder en säker och hållbar lösning.

Fin halvblank pulverlack

För att fullända utseendet på den Franska Balkongen har vi valt en fin halvblank pulverlack. Denna typ av ytbehandling är inte bara estetiskt tilltalande med sin sofistikerade glans, utan den erbjuder också utmärkt skydd mot väder och vind. Pulverlackens halvblanka finish ger en subtil lyster som vackert reflekterar ljuset, vilket bidrar till att balkongen blir en iögonfallande detalj på torpet.

Pulverlacken är också känd för sin hållbarhet och motståndskraft mot korrosion, vilket är särskilt viktigt i det ofta varierande svenska klimatet. Denna ytbehandling säkerställer att balkongen behåller sitt eleganta utseende år efter år, med minimalt underhåll. Dessutom är pulverlackering ett miljövänligt val, eftersom det innebär mindre lösningsmedel och kemikalier jämfört med traditionella målningsmetoder.

Valet av halvblank pulverlack är ett medvetet steg för att kombinera skönhet och funktion i en och samma design. Detta ger balkongen en tidlös charm som kompletterar torpets karaktär, samtidigt som det erbjuder en praktisk och långvarig lösning. Med denna ytbehandling blir den Franska Balkongen inte bara en vacker detalj utan också en hållbar investering för hemmet.

Arkiv

0 kommentarer

du kanske också gillar…