Innovativ anslagstavla – en kreativ utmaning. Leverans Netmine i Värnamo.

okt 13, 2012 | Smide och design

Jag står inför en spännande utmaning som jag verkligen hoppas lyckas med. Det handlar om att skapa en unik anslagstavla utformad som en bok. När den är helt öppen kommer måtten att vara ungefär 1160 mm x 2010 mm, och när den är stängd cirka 550 mm x 2010 mm. Detta projekt är inte bara ett test av mina färdigheter utan också en chans att skapa något verkligen speciellt.

Design och funktion

Inuti denna anslagstavla planerar jag att installera en vitbelagd glasplatta på ena sidan där man kan skriva med tusch. Den resterande ytan är avsedd för mycket starka magneter, designade för att hålla papper och ritningar säkert på plats. Jag talar om exceptionellt kraftfulla magneter som kan bära upp till 2 kg vardera, även om de är prissatta till cirka 125 SEK styck.

Estetik möter funktionalitet

Anslagstavlan kommer att ha en rustik charm, med en rostig finish som sedan klarlackeras för att bevara utseendet och kvaliteten över tid. Ett viktigt designelement är företagets namn på framsidan, som skall förbli fritt från rost, vilket innebär en del precisionsarbete.

Lyckligtvis har jag redan lyckats applicera klistermärkena korrekt, och nu fokuserar jag på rostbehandlingen. Dessutom har jag monterat en liten list för att hålla pennor, placerad under den vita glasplattan av 6mm härdat glas, vilket tillför både praktiskt och estetiskt värde.

Klarlackeringens konst


Klarlackeringsprocessen är krävande, med en hög nivå av detaljorientering. Jag byter ut rullen frekvent, särskilt när jag arbetar runt bokstäver och andra detaljer, för att undvika att rostpartiklar blandas med den klara finishen. Att använda en ny, ren rulle för varje sektion där ren plåt exponeras är en kostnad jag är beredd att ta för att säkerställa ett felfritt resultat.

Detta projekt är inte bara en test av mina färdigheter utan representerar en fusion av design, funktionalitet och hantverksskicklighet. Jag ser fram emot att se den färdiga produkten och hoppas att den blir lika funktionell som den är estetiskt tilltalande.

Arkiv

0 kommentarer

du kanske också gillar…