Fransk balkong i smide

sep 25, 2013 | Balkongräcken

Fransk balkong i stilrent och klassiskt utförande i smide, stolpar i 40x40mm rör, stavar i 12x12mm under och mellanliggare i 20x20mm rör istället för det kanske vanligare 25×8 mm plattjärn. Handledare har vi valt en halvoval 50x10mm plattjärn, detta är mycket snyggt, syns kanske inte så mycket nere från marken men det är ju tanken som räknas.

Räcket ska nu Elförzinkas och sen är det kanske färdigt, kunden vill att det ska efter likna Aluzink som det kallas men risken är att detta blir för blankt men i så fall får man kanske pulverlackera det i en mer passande färg.

En annan variant som jag fick veta nu precis är att man kan blästra det för att få en mattare yta och faktum är ytbehandlingen sitter minst lika då dom menar att blästringen nästan slår in Elförzinkningen, kanske värt att prova om man inte är nöjd.

Arkiv

0 kommentarer

du kanske också gillar…