Smidestrappa med viloplan och stålräcke med glassektioner

TIGER OF SWEDEN, Smidestrappa med viloplan och stålräcke med glassektioner. Leverans och montering i Norge

nov 24, 2013 | Smide och design, Trappor

Att få möjligheten att samarbeta med Tiger of Sweden är som att kliva in i en värld av spännande möjligheter. Just nu står jag inför utmaningen att leverera och montera en smidestrappa med viloplan och ett stålräcke med glassektioner till deras butik i Norge.

Arbetet börja nu ta sin början, även om materialet till trappan ännu inte har kommit har jag påbörjat arbetet med räcket ovanför. Trots att modellen är klar är det alltid en del tester som behöver göras.

I den här vinkeln tyckte jag att avståndet blev något för stort, även om det ligger inom säkerhetskraven. Med glassektioner kan 90mm kännas väl avlägsna, så jag har valt att kapa hörnen på stolpfästena.

Tre skruvar på varje fäste bör räcka gott, särskilt när det finns hård betong under och handledaren kommer att knytas ihop för extra stabilitet.

Det finns olika sektioner och bilder på de justerbara fästena vid väggen, samt min egen idé om en stilren skarv. För teständamål har jag även bultat en sektion i golvet.

För att säkerställa stabiliteten har jag nu installerat ett plattjärn längst ner. Även om det inte är nödvändigt kan det skydda glassektionerna från oavsiktlig påverkan och fyller flera funktioner vid hantering, frakt och lackering.

Detta blir spännande, vi tar itu med viloplanet genom att använda kraftiga rör på 100x40mm. Ena kortsidan ska säkert bultas i betongväggen för stadighet.

Ramen kommer att konstrueras som ett ramverk med 9 rutor med 40x40mm rör och ett tjockare gods för optimal stabilitet.

För stegen och viloplanet planerar vi att lägga en 12mm tjock klinkerplatta för en robust yta.

Här får jag skarva den långa sektionen då den är längre 3000mm
Här kommer trappan monteras upp  både för tillverkning av trappan och räcket

Lite special måste ju till också, har här gjort ett specialfäste till en Elvinsch som ska läggas över trapphålet som ska förhoppningsvis ska vara till hjälp att lyfta upp trapporna, vinschen är svetsad på en löpvagn som ska rulla fritt på en kraftig I balk.

Ja, det har varit en riktig utmaning den här gången, men det är inget att klaga över. Tack vare byggarna och alla som var där och arbetade för KS Projekt, har det gått smidigare än förväntat. De var otroligt hjälpsamma och vänliga, vilket har gjort hela upplevelsen mer positiv.

Vi har fått göra några ändringar längs vägen, en av väggarna var sned så vi var tvungna att göra justeringar och även lägga till tre extra räckessektioner.

Nu när vi närmar oss slutet på projektet, hoppas jag att Niclas på KS Projekt och chefen på Tiger of Sweden kommer vara nöjda med resultatet. För mig är deras godkännande det viktigaste.

Arkiv

0 kommentarer

du kanske också gillar…