Höglyftande palltruck, bredda stödben och förlängning av gafflar.

mar 4, 2017 | Industri projekt

Höglyftande palltruck – ett verktyg som ofta är oumbärligt i lager- och industriområden. I detta fall stod jag inför en intressant utmaning: att bredda stödbenen på en sådan truck för att minska risken för vältningsolyckor. Samtidigt skulle jag förlänga gafflarna med cirka 450 mm så att de når längre in i de glashyllor där de används.

Efter noggrann övervägning och arbete utförde jag följande:

  1. Breddade stödbenen: Genom att justera stödbenen skapade jag en bredare bas för att öka stabiliteten. Detta minskar risken för att trucken ska tippa över.
  2. Förlängde gafflarna: Genom att förlänga gafflarna kunde de nu nå djupare in i de glashyllor där de används. Detta underlättar hanteringen av glasplattor och minskar risken för skador.

För att ge det hela en personlig touch tänkte jag lägga på ett lager färg. Färgen blev lite intensiv – den liknade mer teaterblod! Men å andra sidan, med en så färgstark truck kanske ingen springer in i gafflarna av misstag 😄.

Arkiv

0 kommentarer

du kanske också gillar…