rostfri tank

Stor rostfri tank

apr 18, 2023 | Rostfritt, Industri projekt

En rostfri tank utrustad med isolering och doppvärmare är mitt nästa projekt. Den består av en innertank omgiven av isolering, toppat med ett yttre hölje. Även locket är isolerat. Tankens dimensioner är planerade till en höjd och längd på cirka 1500mm, med en bredd på ungefär 1200mm.

Det kommer att krävas en del noggrann tigsvetsning.

Uppgiften är att skapa en kopia av en befintlig tank som har blivit sliten och delvis skadad. Målet är inte bara att replikera tanken utan också att införa förstärkningar och förbättringar.

Med tanke på tankens storlek och att den inte är särskilt lättmanövrerad, blir detta en intressant utmaning att ta sig an. Vi får se hur det går med att hantera denna koloss.

Detta är kundens gamla tank som dom ska ha kvar tills vidare.
Ja man måste ju börja någonstans, detta är ena långsidan o kortsida till innertanken där en avtappningskran ska va i botten. Ja har tillverkat 3st låga vagnar med svängbara hjul på som ja kan lägga delarna på o rulla runt dom lite lättare, hehe nu iaf..
Den andra långsidan o kortsida där en Elpatron ska sitta o de fanns inget rör så långt med en R50inv gänga så ja fick Tigsvetsa ihop 3st för att få de o funka.
Tigsvsetsar allt på båda sidor för att va så säker ja kan för att de inte ska läcka. Då ska vi se om ja kan kan få Elpatronsadaptern lika bra, den blir svårare då plåten är i 2mm tjocklek o Elpatronsadaptern är i 5mm.
Isolerad botten med först 50mm betongfrigolit och sen en skiva 40mm vanlig frigolit sen ligger de en 3mm tjock rostfri plåt i botten som gör de möjligt att lyfta hela tanken med truck om så behövs.
Ett par timmar fylld med vatten för att kolla om den är tätt,, Den blev lite rund utan några direkta stöd runt om men de gick o tätt va den,, Men de finns alltid en liten oro när vatten värms upp till 80 grader om några porer kan expandera o ge något läckage men de är väl bara o hålla tummarna..
Kul,, tanken ha varit i drift i en dryg vecka o allt verkar funka som det ska,, fick idag en bild med plast detaljer i.

Arkiv

0 kommentarer

du kanske också gillar…