Rostfri tank med isolering o doppvärmare, en innertank o sen isolering o sen ytterhölje, lock med isolering o tankens storlek kommer va ca höjd 1500mm lång 1500mm och bred ca 1200mm,  de blir några mm tigsvetsning..

Ja ska försöka göra en kopia på denna tanken som är sliten o lite söndrig,  så tanken är att få dit lite förstärkningar o förbättringar men de är en stor tank o inte smidig o vända runt på så vi får se hur de går..

Detta är kundens gamla tank som dom ska ha kvar tills vidare.

Ja man måste ju börja någonstans, detta är ena långsidan o kortsida till innertanken där en avtappningskran ska va i botten. Ja har tillverkat 3st låga vagnar med svängbara hjul på som ja kan lägga delarna på o rulla runt dom lite lättare, hehe nu iaf..

Den andra långsidan o kortsida där en Elpatron ska sitta o de fanns inget rör så långt med en R50inv gänga så ja fick Tigsvetsa ihop 3st för att få de o funka.

Tigsvsetsar allt på båda sidor för att va så säker ja kan för att de inte ska läcka. Då ska vi se om ja kan kan få Elpatronsadaptern lika bra, den blir svårare då plåten är i 2mm tjocklek o Elpatronsadaptern är i 5mm.

Isolerad botten med först 50mm betongfrigolit och sen en skiva 40mm vanlig frigolit sen ligger de en 3mm tjock rostfri plåt i botten som gör de möjligt att lyfta hela tanken med truck om så behövs.

Ett par timmar fylld med vatten för att kolla om den är tätt,, Den blev lite rund utan några direkta stöd runt om men de gick o tätt va den,, Men de finns alltid en liten oro när vatten värms upp till 80 grader om några porer kan expandera o ge något läckage men de är väl bara o hålla tummarna..

Kul,, tanken ha varit i drift i en dryg vecka o allt verkar funka som det ska,, fick idag en bild med plast detaljer i.