Balktrappa

Singelbalkstrappa

sep 15, 2021 | Trappor

Det är dags att ta sig an ännu en enbalkstrappa, och den här gången arbetar vi med en balk på 120x120x3mm som kommer att lämnas obehandlad för att verkligen framhäva den råa designen. Kunden har valt att själv ta hand om trappstegen, som kommer att tillverkas av en limträbalk på 55mm tjocklek och med ett djup på 270mm.

Han planerar att antingen betsas eller måla dem i svart, vilket jag tror kommer att bli fantastiskt. För foten, bjälklagsplåten och stegplåtarna använder vi 6mm tjock plåt.

När stegen sedan svetsas tenderar plåten att deformeras, så jag har använt en hydraulpress för att få dem så raka som möjligt. Denna balktrappa, en inomhustrappa, är inte bara funktionell utan även en stilfull detalj i hemmet.

Trappan , steg o rostfritt räcke med Ask handledare på båda sidor,, Super snyggt.
Trappan på plats utan missöde o den passade ganska perfekt.. De kommer läggas lite provisoriska steg fram tills bygget har kommit lite längre.
Ja som vanligt måste man ju börja någonstans.
Såja,, de ser ju inte så illa ut,, Denna trappan är lite längre än den normala som brukar ha 13 steg mot denna som har 15 steg.
1a Steget som vilar på en 6mm plåt med 4 hål i för att fästa i golvet men med den bjälklagsplåten ja har brukar de inte ens behövas utan räcker med lim eller kanske någon typ av fäst..
Har här oxå tillverkat lite snabbt ett hjälpmedel vid monteringen som man kan ställa under ett steg o pumpa upp med hydraulik så slipper man slita ihjäl sig.

Arkiv

0 kommentarer

du kanske också gillar…