Rulllbord till Stena Stål

Stort rullbord till Stena Stål , massivt och kvalité

okt 28, 2021 | Industri projekt

Jag har fått en ny stor beställning från Stena Stål, där uppgiften är att konstruera ett rullbord som tål deras ibland hårda hantering. Med stora truckar och tunga material i omlopp, har de befintliga borden på marknaden inte klarat av påfrestningarna särskilt länge.

Så, mitt nästa projekt blir att skapa ett riktigt robust bord. Ironiskt nog är de ”gamla” borden som knappt hunnit bli använda redan i behov av att ersättas. Och med en container redo, står de och väntar på leveransen.

Planen är att använda tjocka rör, massiva rullar och lagerenheter för att säkerställa hållbarheten. Dessutom ska bordet utrustas med justerbara fötter, även för användning när det är fastbultat i golvet – vilket definitivt kommer att bli en utmaning.

Det största problemet jag ser framför mig är hanteringen av bordet i verkstaden, eftersom det kommer att bli mycket tungt. Men det är en del av pysslet med att skapa något som verkligen håller för Stena Ståls behov.

Rullbordet kommer o bli ca 5m långt och 600mm brett. OBS hehe ja orkar inte lyfta ett rör utan att de gled ur fingrarna hmm

Arkiv

0 kommentarer

du kanske också gillar…