Ja detta ska bli ännu en trappa med hög design för utomhus bruk, Singelbalk med 120x120x4mm balk, trappa ska Galvas och sen ska vi ha Rostfri,, Syrafast räcke på höger o vänster sida, de kommer även ett viloplan upptill som ska gå ihop med en tak terrass.

Stega plåtar kommer bli i stabila 6mm plåtar och riktigt fina Ask 50mm tjocka steg som ska skruvas ihop med en 6mm tjock rostfri platta på undersidan så dom 2 Askbrädor som kommer bilda ett steg alltid kommer va sammanhängande..

 

De kommer bli 14 steg i trappan o viloplanet kommer o få ca 4,5 steg, sista steget närmast väggen kommer o bli ca 60mm brett,, hehe ja de är ju teori o praktik, så vi får väl se i slutändan

Väggplåten har ja valt att ta något extra hål om de är lite o skruva i,, ja tror de är reveterade väggar,,

Ja här håller ja på o ta fram vinkel på steg röret, hehe så de som är på bilden är inte de rätta. detta rör kommer ha 2 vinklar för att ge ett mer designad utstrålning.

En mycket liten lutning så regnvatten rinner av stegen utåt.

 

En del pyssel blir det när trappan ska VarmGalvas,, man måste ha avrinningshål överallt, så galv kan rinna in och ut,, så de inte finns någon risk för rör sprängning.

Ja snart är de dax o börja med räcket.

Ja vill inte svetsa längs med balken även om de vore snyggare men så fort man lägger en svets på kant radien så kan balken böja sig o bli banan formad o de kan då bli bekymmer när räckena ska dit så jag väljer de minst onda ting. Balken kan böja sig även så som ja gör nu men kanske max en tiondel av de skulle kunna göra om man helsvetsar stegröret,,