Singelbalks Trappa i Galvat utförande och rostfritt räcke på båda sidor,,, OBS TILL SALU…

sep 11, 2022 | Trappor

Ja detta ska bli ännu en trappa med hög design för utomhus bruk, Singelbalk med 120x120x4mm balk, trappa ska Galvas och sen ska vi ha Rostfri,, Syrafast räcke på höger o vänster sida, de kommer även ett viloplan upptill som ska gå ihop med en tak terrass. Viloplanet sträcker sig inklusive de översta trappsteget som är i marknivå ca 1700mm. Trappan sträcker sig från väggen till 1a steget ca 5950mm och höjden på trappan är utan steg ca 2590mm o sen vill man ha kanske 40mm steg o viloplanet på så får man då en totalhöjd på 2630mm. Trappan gjordes för att ha 50mm tjocka steg på o skulle ha en höjd på 2640mm.

Räcket som är tillverkat i rostfritt syrafast för att va top kvalite o tåla att stå vid  kusten har en ganska standard höjd i trappan på ca drygt 900mm och har 4st vågräta 16mm rör som fyllnad mellan stolpar.

Stega plåtar kommer bli i stabila 6mm plåtar och riktigt fina Ask 50mm tjocka steg som ska skruvas ihop med en 6mm tjock rostfri platta på undersidan så dom 2 Askbrädor som kommer bilda ett steg alltid kommer va sammanhängande..

 

De kommer bli 14 steg i trappan o viloplanet kommer o få ca 4,5 steg, sista steget närmast väggen kommer o bli ca 60mm brett,, hehe ja de är ju teori o praktik, så vi får väl se i slutändan

 

Väggplåten har ja valt att ta något extra hål om de är lite o skruva i,, ja tror de är reveterade väggar,,

Ja här håller ja på o ta fram vinkel på steg röret, hehe så de som är på bilden är inte de rätta. detta rör kommer ha 2 vinklar för att ge ett mer designad utstrålning.

En mycket liten lutning så regnvatten rinner av stegen utåt.

 

En del pyssel blir det när trappan ska VarmGalvas,, man måste ha avrinningshål överallt, så galv kan rinna in och ut,, så de inte finns någon risk för rör sprängning.

Ja snart är de dax o börja med räcket.

Ja vill inte svetsa längs med balken även om de vore snyggare men så fort man lägger en svets på kant radien så kan balken böja sig o bli banan formad o de kan då bli bekymmer när räckena ska dit så jag väljer de minst onda ting. Balken kan böja sig även så som ja gör nu men kanske max en tiondel av de skulle kunna göra om man helsvetsar stegröret,,

 

En Elvisch ställning som kan lyfta upp trappan på ett ganska smidigt sett,, lite bökigt o få den på plats kanske men kan va värt de att lyfta trappan för hand eller med lyftstroppar.

Även gjort 2 styck hjul anordningar så man kan knuffa trappan istället för o lyfta den, bara underlaget är OK så är nog detta en stor förbättring.

Hemma från Varmgalv o de blev riktigt bra , mycke bättre till o med än ja hade hoppats på.

 

Arkiv

0 kommentarer

du kanske också gillar…