Skräddarsydd trappa till stor plastmaskin

apr 18, 2023 | Industri projekt

En specialanpassad trappa är under konstruktion för en stor plastmaskin, anpassad för att möta arbetarnas behov av att nå maskinens övre delar. Jag planerar att konstruera trappan med gallerdurk för att möjliggöra säker passage, samtidigt som den behöver vara fäst både vid maskinen och golvet. Utmaningen ligger i att trappan även ska kunna tas bort vid behov, vilket komplicerar installationen något.

För att öka säkerheten kommer ett räcke att installeras längs med trappan. Räcket kommer att hållas i en enkel design, tillverkat av samma typ av rör som används för trappan, med dimensionerna 30×30. Det kommer att bestå av vertikala stolpar och horisontella överliggare.

Ja någonstans här ska trappan va är de tänkt..
De gick hyfsat bra o faten trappan 🙂
Ja nu är de snart dax o påbörja ett räcke som ska följa VR sida upp för trappan o en bit på viloplanet, sen ska de va ett hmm svängbart räcke på de viloplanet som ska monteras på maskinen.
Dessa hjul är exakt i markhöjd så när man lyfter trappan i framkant så kommer dessa hjul göra de möjligt att flytta trappan om så behövs.
Handtagen som sitter på stolparna är till för att fälla ut o lyfta trappan försiktigt så hjulen bak på trappan går i golvet o man kan sen flytta trappan ganska enkelt.
Den högra delen av viloplanet är uppfällbart och även räcket ska gå o svänga bakåt för att en maskindel ska kunna flyttas bakåt o då kan inte trappan va i vägen.. Hoppas detta ska funka..
Lackering på gång o trappar är i 3 delar nermonterad.
Trappan är ner monterad och lackering är på G.

Arkiv

0 kommentarer

du kanske också gillar…