Specialfäste för sotarens takstege

okt 10, 2010 | Smide och design

Ett litet och udda projekt. Sotarens säkerhet har ökat ganska mycket dom sista åren och synpunkter och prickar delas ut till husägare. Här har husägaren fått prickar på att takstegen ska fästas så nära skorstenen som möjligt men även att stegen man går upp till taket ska fixeras så den inte kan glida bakåt. Vårat bekymmer är att taket är i slät plåt och inget direkt att fästa ett fäste i.

Så detta lilla specialfäste kan bli intressant hur det funkar. Men tanken är att jag ska fästa det mellan två valsade plåtsycken och krokarna som är svetsade passar dels mellan stegen så den inte kan glida i sidled och att hålla stegen så den inte kan halka bakåt. Ja det är kanske en dålig tanke men tiden ska utvisa detta, montering och test ska ske imorgon.

Arkiv

0 kommentarer

du kanske också gillar…