Designat skärmtak med glas ovanför dörr.

okt 5, 2011 | Entrétak, Smide och design

Detta är ett spännande projekt där målet är att konstruera ett entretak vid sidohuset på en fastighet, där både huvudbyggnaden, tomten och sidohuset präglas av en elegant design. Ett befintligt tak över altanen på huvudhuset inspirerar till att skapa en visuell koppling mellan byggnaderna, för att uppnå en harmonisk och genomtänkt helhetsbild.

Utmaningen i projektet ligger i att konstruktionsramen för entretaket ska integreras med två befintliga takstolar, där utrymmet mellan dörrens överkant och takstolarna är begränsat. Detta gör det svårt att uppnå en optimal lutning för ett glastak, som både är estetiskt tilltalande och funktionellt för vattenavrinning.

För att övervinna dessa utmaningar planeras en innovativ lösning där vajrar inte bara används för att skapa ett visuellt intressant designelement, utan även för att avlasta en del av tyngden från glastaket. Genom att noggrant utforma och anpassa konstruktionen kan projektet framgångsrikt kombinera estetik med funktion, och därmed skapa ett entretak som inte bara är praktiskt utan också förhöjer fastighetens övergripande utseende.

På plats och monterat. Riktigt nöjd även om det tog lite tid.
Glastakets utskärning blev riktigt bra, bättre pass form går ej att få!

Arkiv

0 kommentarer

du kanske också gillar…