Designat grill-, värmel- och eldbord

jan 1, 2013 | Smide och design, Trädgårdsgrill

Spännande och roligt ska det bli. Egen designad grill- altanbord och mysig värme källa.

Grillen ska tillverkas i cortenplåt som är en typ av svartplåt som många designer använder sig av,  Den är behandlad eller syrafast och används till blanda annat rökrör till skorstenar då den inte rostar så mycket, plus att den ger en gammal och trendig look.

Det första gången jag tillverkar något i Cortenplåt därav lite anledningen till att detta blev min Julklapp till er. Man använder sig av en speciell migsvetstråd om det ska bli riktigt bra, och det vill vi ju.  Har beställt hem sån tråd och fick själv en överraskning när ja fick veta priset på den. ;).

Bordsytan kommer totalt bli ca 900 mm x 900 mm 

Här har vi fått lite bilder från vinnaren, riktigt kul att se och den verkar funka också, ännu roligare, Tack för bilderna och stort Grattis

Detta grillgaller är tillverkat i 9mm stav som är rostfri eller med en rostfri beläggning på. Gallret i sig väger nog 7-8 kg hehe ja kan säga att det är inget billigt galler och om vi pratar kvalitet så vill ja nog säga ” MYCKET BRA!

Totalt gick det åt ca 15 meter stav a ca 20:-/ meter, gallret är tigsvetsat på båda sidor över och under och arbetet tog närmare 3 timmar inklusive kapning, slipning och uppläggning av mall med mera.

Ni kan gissa va detta galler skulle kostat normalt. hmm undrar om inte detta va lite overkill 🙂

Ventilationen går igenom en rök kanal som man kan reglera med ett skjut reglage på utsidan. Även botten kommer att fungera på samma vis, dra den utåt så det lätt går att tömma grillen på aska. Ställ en bunke under och bara dra ut botten så borde aska trilla rätt ner.

Arkiv

0 kommentarer

du kanske också gillar…