Trendig dubbel balks trappa med vitbetsade EK steg

sep 14, 2015 | Trappor

Kul projekt, ska göra en så klen konstruktion som möjligt till denna dubbel balks trappa med förhoppning att den ska hålla. Första gången att göra denna modellen så det är stor risk för dubbelarbete men har en plan och om den funkar har ja ingen aning om, det är ju inte alltid teori och praktik kommer överens 🙂

Jag tror jag behåller planen för mig själv tills vidare. Bilden nedan är modellen jag ska utgå ifrån, MÅLET är att denna trappan ska bli snyggare och coolare med ett harmonisk och exklusivt utseende.

Trappan ska lackeras Antracitgrå vilken kommer gå ihop galet bra ”förhoppningsvis” med dom vitbetsade detaljerna.

20151030_143530781_iOS
20151030_143545309_iOS
Tja ser ju kanske inte ut som en trappa ÄN, men man måste ju börja någonstans :) men vänta bara..
Tja ser ju kanske inte ut som en trappa ÄN, men man måste ju börja någonstans 🙂 men vänta bara..
Ja de är lite pyssel innan man kommer igång, en hel del mäta o testa så allt stämmer,, teori o praktik, ja försöker o inte chansa för mycket, då ja hatar o göra om.
Ja de är lite pyssel innan man kommer igång, en hel del mäta o testa så allt stämmer,, teori o praktik, ja försöker o inte chansa för mycket, då ja hatar o göra om, speciellt mina egna klantiga fel :).
Steg fästet är laser skuret i 10mm plåt som mina laser killar har gjort :). Själv plattjärnet som man skruvar fast steget i är gjort i 4mm plåt som jag svetsar ihop med en fasad kant o ganska hög ström för att inte svetsa på undersidan, blir absolut snyggast i detta läget.
Steg fästet är laser skuret i 10mm plåt som mina laser killar har gjort :). Själva plattjärnet som man skruvar fast steget i är gjort i 4mm plåt som jag svetsar ihop med en fasad kant o ganska hög ström för att inte svetsa på undersidan, blir absolut snyggast i detta läget.
Ett steg fäste ihop svetsat. snyggt o elegant på undersidan.
Ett steg fäste ihop svetsat. snyggt o elegant på undersidan.
Har skrurit en utåt lutande vinkel för att få ut fästet lite längre under det snygga 40mm tjocka EK steget, kommer förhoppningsvis ge designen de llilla extra oxå :).
Har skrurit en utåt lutande vinkel för att få ut fästet lite längre under det snygga 40mm tjocka EK steget, kommer förhoppningsvis ge designen de lilla extra oxå :).
1a stegen blir lite special med en annan vinkel för annars skulle detta fästet gå ner mot golvet.
1a stegen blir lite special med en annan vinkel för annars skulle detta fästet gå ner mot golvet.

Arkiv

0 kommentarer

du kanske också gillar…

Singelbalkstrappa

Singelbalkstrappa

Det är dags att ta sig an ännu en enbalkstrappa, och den här gången arbetar vi med en balk på...