AVSLUTAD, Singelbalks trappa i smide med 90 graders sväng och med Ek steg. Lev. Sthlm

sep 11, 2016 | Trappor

2016-10-21-11-10-18 2016-10-21-11-12-45En ganska lång trappa, en normal ligger på ca 13 steg och denna kommer ha 17 steg.  Hoppas denna blir riktigt fin, vi ska göra den med 120×120 balk och massiva 30mm EK steg och ska lackeras Mattsvart.

skarmklipp-2016-03-01-18-04-19nåt i denna stilen är det tänkt :).

Har här faktiskt för första ggr försökt göra en liten miniatyr balk hehe , för att se modellen o om ja kan se något negativt med min tanke innan ja gör fel på stor trappa. Ritningen på bilden är inte riktigt samma som ja kommer o göra och girningen i trappan är som vanligt den svåra delen o det går att göra fel på väldigt många sett kan ja lova.

Denna model ä ca 400mm hög o tanken är att även kunna ha den som visning.

Denna model ä ca 400mm hög o tanken är att även kunna ha den som visning.

Har här skrivit ut tårtstegen i trappan för att få möjlighet att kolla så att den girade 90 graders balken kommer stämma med stegen.

Har här skrivit ut tårtstegen i trappan för att få möjlighet att kolla så att den girade 90 graders balken kommer stämma med stegen.

 

Ja allt material har nu kommit, sista röret kom idag.

Ja allt material har nu kommit, sista röret kom idag.

Ja detta är alltid pyssel o ibland tror ja att ja är den som är mest överraskad om det blir en trappa till slut haha. Men de tog inte lång tid förrän ja ser att ritning inte stämmer överens med mig.. Ja utgår ifrån att det är ritningen det är fel på :).

Ja detta är alltid pyssel o ibland tror ja att ja är den som är mest överraskad om det blir en trappa till slut haha. Men de tog inte lång tid förrän ja ser att ritning inte stämmer överens med mig.. Ja utgår ifrån att det är ritningen det är fel på :).

2016-09-27-19-11-32

Tjhoo,, straxt klar,, hmm njaä de är kanske lite kvar, men man måste ju börja någonstans :). fortfarande bara test. men det är test som kanske går att använda :), alltid något.

Tjhoo,, straxt klar,, hmm njaä de är kanske lite kvar, men man måste ju börja någonstans :). fortfarande bara test. men det är test som kanske går att använda :), alltid något.

Värst va högt de blev.. :)

Värst va högt de blev.. 🙂

Denna va ju lite mer lätthanterlig :).

Denna va ju lite mer lätthanterlig :).

2016-10-03-20-49-402016-10-04-11-24-03

Hehe, ja de tar sig o man måste ju ha ett kort från ovan o ett under ifrån :), de va högt från ovan :). Nu ska det ,ålas lite o 30mm tjocka EK steg ska på, sen är det klart för leverans till Stockholm :)

Hehe, ja de tar sig o man måste ju ha ett kort från ovan o ett under ifrån :), de va högt från ovan :). Nu ska det målas lite o 30mm tjocka EK steg ska på, sen är det klart för leverans till Stockholm 🙂

50x10mm kalldraget plattjärn till handledare, har sågat sönder lite rostfria handledsfästen som ja har Tigsvetsat dit för minimal svets söm, blev ju ganska OK :).

50x10mm kalldraget plattjärn till handledare, har sågat sönder lite rostfria handledsfästen som ja har Tigsvetsat dit för minimal svetssöm, blev ju ganska OK :). Slipat alla kanter då kalldraget har super vassa kanter.

Ja då va den långa handledaren klar oxå, då har vi en kort kvar på ca 1m kvar.

Ja då va den långa handledaren klar oxå, då har vi en kort kvar på ca 1m kvar.

2016-10-04-14-14-38

Arkiv

0 kommentarer

du kanske också gillar…