Valsade smidesringar till Ricana

jan 29, 2017 | Smide och design

Vi ska tillverka några valsade smidesringar till Ricana. Det är inget särskilt komplicerat, men processen har sina utmaningar. Den minsta ringen är ungefär 400 mm i diameter medan den största är hela 4000 mm i diameter.

Totalt ska vi göra sju stycken i olika storlekar. De stora ringarna är ganska svåra att hantera, så vi kommer att tillverka dem i mindre delar som sedan ska monteras ihop.

Eftersom det krävs noggrannhet och precision för varje ring, blir det ofta lite spill. Jag har märkt ut markeringar på golvet för att hjälpa till med att få rätt radie. Det är en del av processen, och som vanligt tar det lite tid att få allt rätt.

Detta är dom 2 minsta ringarna
Har här ritat upp halva ringarna på golvet 🙂 som får fungera lite som mall.

Arkiv

0 kommentarer

du kanske också gillar…