Rostfri låda för tvätt av rostiga saker.

dec 24, 2017 | Rostfritt, Industri projekt

Jag har tagit mig an ett lite udda och inte helt billigt projekt – en rostfri låda designad för att tvätta rostiga föremål. Denna låda är byggd för att hantera ganska tunga objekt och behöver vara lätt att flytta med en truck.

Självklart har jag använt TIG-svetsning för att sätta ihop den, med tanke på att det handlar om rostfritt material. Under lådan har jag konstruerat en benställning som gör det möjligt att komma åt med en truck.

Lådan vilar löst på denna ställning, men är säkrad med svetsade klossar för att förhindra att den glider av.

Tillverkad av 2,5mm tjock rostfritt stål och med en benställning i 50x50x4mm svart rör, vilket också är TIG-svetsat, tar konstruktionen sin tid men resultatet blir både snyggt och praktiskt utan behov av slipning.

För locket, som främst är till för att förhindra att tunnare eller lacknafta avdunstar, valde jag en tunnplåt på 1mm för att göra det lätt att hantera.

Dock, om något tungt skulle råka falla på locket, är det sannolikt att det snabbt blir obrukbart. Jag ska även testa lådans täthet innan leverans för att säkerställa att allt står rätt till.

Arkiv

0 kommentarer

du kanske också gillar…