Singelbalk trappa med viloplan

aug 4, 2018 | Trappor

Som det är med många trappor med nivåer så är det fasta mått att ta hänsyn till vilket alltid är lite pyssel och i mitt fall där det ofta är ganska långt ifrån en standard trappa så brukar det innebära lite mer pyssel.

Men denna kunden har, som så många andra av mina till synes trogna kunder, väntat och väntat, efter min brors bortgång och 3 veckor senare så gick min Pappa även bort. Jag har haft svårt och jobba och hitta motivation, ska inte säga att jag har kommit igång igen men försöker jobba lite mindre pass åtminstone så jag kan leverera till alla som står och har stått i kö.

Ja här ska vi ha en enkelbalkstrappa där vi har en dörr in till ett annat rum som gör att balken kommer skära av ett hörn i dörr öppningen så vi försöker få trappan så bra vi kan utan att ta för mycket av dörrhålet och framför allt fortfarande ha en bekväm trappa att gå i.

Vi kommer få viloplanet kanske något högt och vi kommer även få olika höjd på dom två trappsektioner men kör vi lite längre överlapp ca 25mm på stegen som ska bli i 32mm tjocka Furusteg, så kan vi ha ca 270-275mm djupa steg och det kommer skilja ca 10mm i steghöjd på den nedre och övre trappsektionen.

Balken ska vara i 80x80mm rör och steg rör i 50×50 eller 60x60mm , stegplattan kommer nog bli 4mm tjocka, skulle kanske va i tunnaste laget men trappan kommer inte bli bredare än 650mm och med så tjocka steg borde det räcka gott. Som alltid hehe har ja nu ritat upp hela trappan på mitt golv hmm, ja tro det eller ej, det brukar va till väldigt stor hjälp.

Har här gått ner med en 6mm plåt ca ett steghöjd vilket innebär då ca 175mm för annars kan man inte komma intill med det översta steget innan viloplanet, men när steg o trappa är på plats kommer det kännas naturligt. När man har skruvat fast balken i golvet så kan inte balken komma någonvart.
Ja den nedre sektionen börjar sakta men säkert ta lite form men nu är det bara på plats och ja försöker testa ut o kolla om det funkar men det känns hyfsat iaf. 🙂

Arkiv

0 kommentarer

du kanske också gillar…