Eldkorg

Eldkorg i lite kraftigare modell

dec 19, 2020 | Smide och design, Trädgårdsgrill

Jag har tagit mig an utmaningen att skapa en eldkorg som är lite robustare än de standardmodeller man ofta hittar i handeln, som till exempel på Rusta. Visst, de här kommer att kosta lite mer, men kvaliteten och hållbarheten motiverar priset.

Denna eldkorg kommer att ha en bottenplatta på 5mm tjocklek, med stänger i rund 12mm och en övre ring i 12x12mm fyrkant.

För att minska risken för att den står ostadigt, särskilt på mjuka underlag som gräsmattor, utrustar jag den med tre ben.

Även om tre ben kan göra den lite mer benägen att vackla jämfört med fyrbenta modeller, är det upp till var och en att bedöma vad som fungerar bäst för dem.

Genom åren har jag skapat flera sådana eldkorgar i olika utföranden, även om de tar rätt så lång tid att tillverka och jag därför inte gör dem så ofta. Men de är roliga att arbeta med.

Jag har prissatt denna eldkorg till 1300 kr, plus kostnader för emballage och frakt för de som inte kan hämta den själva. Detta pris är nästan smärtsamt lågt för mig, så det finns tyvärr inte utrymme för prutning.

Faktum är att jag skämtsamt tänker höja priset med 100 kr för varje försök till prutning!

Får väl se om mellanrummet stämmer mellan stängerna i slutändan 🙂
Ja den får gå som ett färdigt exemplar :),, blev ju ganska OK tycker jag.

Arkiv

0 kommentarer

du kanske också gillar…