AVSLUTAD, Snygg design skylt med rostfritt, Lev Netmine i Värnamo

dec 27, 2011 | Smide och design

 

Riktigt stiligt!

 

Hur får jag nu ut rutan ur ramen!!

 

Företaget byter namn till Netmine och ny snygg glas skylt ska monteras på utsidan, tanken är att bocka och tigsvetsa en väldigt grund ram i rostfritt och tillsammans med elektriker installera Ledlampor bakom glaset där vi vill få fram lite snyggt ljus. Skyltens storlek är ca 800mm x 2600mm

Ibland undrar man vad man pysslar med :), en av mina vanligaste påstående jag frågar mig själv när jag får uppdrag jag inte gjort tidigare vilket är ganska ofta är,,, HUR SVÅRT KAN DET VA!,, och man försöker snabbt i huvudet gå igenom vad kunden vill och hur jag ska gå till väga för att kanske kunna höfta ett pris. I detta läget, hur svårt kan det va, tja de ska väl bara va att göra en låda, tiga lite, bocka lite och vips så ska det va klart,, hmm önsketänkande! Lådan som jag tillverkat i rostfritt väger lite mer än själva skylten vilket innebär runt 40kg per styck.

Det man inte har räknat riktigt med är att rutan har en millimeter passning i ramen som ska skjutas upp och sen falla ner och vila i nedre profil. Säg att profilbockningen inte blev 100%, ja då passar inte rutan, då rutan väger ca 36kg så blir det ganska otympligt att hantera då man vill prova och prova så allt passar perfekt. Då det är snyggt tryck som är på baksidan så är det ganska pilligt att prova gång på gång om man inte tar till alla försiktighetsåtgärder, typ små kuddar, skumplast, wellpapp annars kan man repa det fina trycket. Dit jag vill komma är att själv ramen till skylten är en sak men alla yttre saker som kan påverka mycket negativt på resultatet och tar ganska lång tid att lägga upp vid varje test då jag normalt är ganska noga när jag gör något, Har man också valt att ge ett ca pris innan man börjar, ja då kan kunden få en ganska billig produkt med lite tur :).

Som sagt, hur svårt kan det vara!!  :)’

Ja dit kom den till slut!

Arkiv

0 kommentarer

du kanske också gillar…